Helin kynästä: esittelyssä WellnessLoungen kundaliinijooga tunnit

Blogi on päivittynyt!

Blogi kulkee jatkossa Marru Marmelaadi- nimellä mutta löytyy yhä saman osoitteen takaa. Loppuvuosi tuo tullessaan uusia tuulia myös blogiin ja pääsette lukemaan enemmän postauksia esimerkiksi joogasta. Luvassa on uusia juttusarjoja ja muutakin mukavaa mutta enempää en paljasta vielä tässä vaiheessa. Mie tykkään tehdä monipuolista blogiyhteistyötä sillä minua inspiroi tämä vapaus minkä bloggaaminen mulle kirjoittamisen myötä tarjoaa. Vapaus tuottaa tekstiä, keksiä uusia ideoita ja kehittää blogia monellakin tapaa eteenpäin ja mikäs sen parempaa  kun saa tehdä tämän kaiken mahtavien ihmisten kanssa. Verkostoituminen on todella tärkeää ja minusta on ihanaa kun saan toteuttaa omia ideoitani oman blogin kautta. Tässä ollaan vasta ihan alkutekijöissä ja mie olen todella kiitollinen kaikista näistä uusista yhteistyökuvioista ja ylipäätänsä mahdollisuuksista mitä blogin myötä on avautunut. Seuraavaksi blogissa  WellnessLoungen kundaliinijoogaopettajan Helin tarina, lukemisen iloa!

Kundaliinijooga tunnit Wellness Loungella

Hei kaikki! Olen Heli, ja ohjaan kundaliinijoogatunteja nyt Wellness Loungella. Olen rovanimeläinen kundaliinijoogaopettaja, kosmetologiopiskelija, yrittäjä ja 5-vuotiaan pojan äiti.  Kundaliinijooga on minulle tärkeä, jokapäiväisessä elämässä mukana kulkeva, arkipäivän joogaharjoitus. Se on antanut minulle paljon hyviä eväitä elämään ja olen iloinen saadessani jakaa näitä ajattomia oppeja eteenpäin.

Aloitin joogapolkuni odotusaikana 2011 äitiysjoogakurssilla.  Kundaliinijoogaan tutustuin v. 2012 Rovaniemellä, kundaliinijooga opettaja Marja-Tuulia Lehtisen (Sanjiwan Kaur) kurssilla. Oltuani mukana kerran, kokemus oli todella erityinen ja jätti minuun pysyvän jäljen; Tuntui aivan kuin olisin tullut kotiin. Pian jo tiesin hakeutuvani mukaan opettajakoulutukseen. Jotakin loksahti kohdalleen.  Päädyin mukaan Rovaniemellä järjestettyyn opettajakoulutukseen syksyllä 2013, Jivan Mukta ja Sat Darshan LaFontainen johdolla. Valmistuin 1. Tason kundaliinijooga opettajakoulutuksesta 2015.  KRI Certified Instructor of Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan®. Koulutus täyttää myös kansainvälisen Yoga Alliance RYT 200-tunnin vaatimukset. 

1.jpg
Kundaliinijooga
Kundaliinijooga on meditaatiivista ja dynaamista joogaa.  Se kehittää fyysistä kuntoa, notkistaa, rauhoittaa mielen, lievittää stressiä ja syventää itsetuntemusta. Sitä kutsutaan myös tietoisuuden joogaksi. Jokaiseen tuntiin kuuluu fyysisten liikkeiden (kriyat) lisäksi meditaatio ja syvärentoutus. Harjoituksissa käytetään hengitysharjoituksia (pranayama), käsi- ja sormiliikkeitä (mudra), sekä hiljaisia tai ääneenlausuttuja mantroja keskittymisen lisäämiseksi ja ajattelun hiljentämiseksi.  Kundaliinijooga perustuu liikesarjoihin jotka ovat Yogi Bhajanin opettamia. Jokainen tunti on kokonaisuus joka sisältää kaikki 8 joogan haaraa (Patanjali). Se tarkoittaa että harjoitat mielen keskittymistä, pranan eli elämän voiman kontrollia, keskittymistä yhteen asiaan, syvää meditaatiota, ajatusten ja tunnemaailman synkronisointia, asentoja terveyden ja mietiskelyn edesauttamiseen ja yhteyttä suurempaan viisauteen. Tästä seuraa puolestaan että vaikutukset ovat nopeita. 

Jokaisella sarjalla on tietty kokonaisvaikutus; esim. Immuniteettisuojan, ruuansulatuksen tai intuition vahvistus, rauhastoiminnan tai energian tasapainottaminen

Harjoittelu tunneilla on yksinkertaista ja sopii kaikille ikään, kokoon tai kokemukseen katsomatta. Harjoituksissa pukeudutaan usein valkoisin vaatteisiin ja päähineeseen mutta tunnille voi tulla minkä tahansa värisissä, rennoissa vaatteissa.

Kundaliinijooga auttaa elämään tässä hetkessä ja kokemaan sisältä kumpuavaa onnellisuutta.

2.jpg

Kundaliinijoogan länteen tuonut intialainen Yogi Bhajan on sanonut: ”On jokaisen syntymäoikeus olla onnellinen.”

Kundaliinijooga lauantaisin Wellness Loungella klo 11 – 12.30. Pääset tuntikalenteriin tästä.

YHTEYSTIEDOT:

Heli Hellstrand | Siri Bani Kaur | heli.hellstrand@gmail.com | 040 1820 685