Ylös ja ulos, ulkotreenien ihanuus

Ulkotreenit kaveriporukalla

Mie annoin ystävänpäivälahjaksi Marjolle ja Lealle ohjatun porukkatreenin, jonka meille veti PT Minna. Treeni toteutui viime viikonloppuna kun löysimme kalenterista kaikille sopivan päivän ja paikkana toimi Rovaniemellä Valdemarin ranta Jätkänkynttilän kupeessa. Ja meitä suosi upea sää! Kuluvan viikonlopun keli on ollu sateinen ja harmaa, joten mie olen ilolla katsellut viime lauantain aurinkoisia treenikuvia.

IMG_20160515_123643

IMG_20160515_123624

IMG_20160515_123614

Me ollaan tämän kolmikon kesken puhuttu pitkään yhteisistä treeneistä ja satuin bongaamaan PT Minna Tuiskun ystävänpäivälahjan tarjouksen porukkatreeneistä. Tästä syntyi idea yllättää Marjo ja Lea treeniaiheisella lahjalla. Ja mie olen tyytyväinen, meillä oli raskas mutta hauska treeni!

Me kokoonnuttiin lauantaiaamuna Valdemarin hiekkarannalle. Ranta on monipuolinen paikka, puistossa on hyvä lenkkeillä, maisemat ovat upeat ja rannalta löytyy myös vaihtelevaa maastoa sillä hiekkaranta on puistoa alempana, rannalta nousee mäki ylös puiston puolelle. Ja viisiosainen rantatreenihän meillä oli vuorossa!

Porukalla tehtävä ulkotreeni oli mukavaa vaihtelua viikko-ohjelmaan! Kiittelinkin Minnaa tästä loistavasta ideasta tehdä ulkotreeni. Raitis ilma, auringonpaiste ja mukavat jokimaisemat inspiroi treenaamaan hiki päässä. Me ollaan vietetty pitkä ja pimeä talvi sisätiloissa treenaten, joten miksipäs ei nautittaisi luonnosta ja ulkoilmasta kelien salliessa! Täsaäkin mie tykkäsin erityisesti siitä että meille järjestettiin toiminnallinen treeni, jossa meillä ei sen kiven lisäksi ollut muita treenivälineitä kuin omat kroppamme. Tässä sai tilaisuuden tunnustella oman kehon fiiliksiä ja puskea itseään sinne jaksamisen rajoille mutta missään nimessä se ei ollut tässä treenissä se pääasia vaan kokemus muodostui yhdessä tekemisestä ja hauskanpidosta, johon yhdistyi treenaaminen. Meillä oli tosi hyvä tsemppi päällä ja vau mikä sinnikkyys tytöistä paisto läpi, ilmassa oli sitä kuuluisaa tekemisen meininkiä.

Me aloitettiin lämmittelyosuudella, jossa hyödynnettiin rannalta nousevaa mäkeä. Saimme eri lähtöasentoja, joista lähdimme pinkomaan hiekkarantaa ja mäkeä ylös ja alas. Hiekka toi oman lisänsä ylöspääseminen lisäksi juoksemiseen. Alla olevissa kuvissa näkyy minun hlökohtainen suosikki osa treeneistä, me kannoimme vuorollamme toisiamme selässä ja sylissä ylös ja alas. Tämä oli uskon tehtävä sillä jokainen epäili suuresti ettei selviä haasteesta. Vaan niimpä jokainen saikin onnistumisen tunteita kyseisestä osiosta!

IMG_20160515_123716

 

IMG_20160515_123709

Treeni oli kokonaisuudessaan monipuolinen, sykkeen nostava ja hauiksia, vatsalihaksia ja pakaroita polttava kokonaisuus! Ravasimme karhukävelyllä ja askelkyykyillä mäkeä ylös ja hölkkäsimme alas, teimme vatsalihaksia ja punnerruksia, juoksimme kuutisen minuuttia mäkeä edestakaisin ja saimme isohkon kiven lisäpainoksi,  kivi piti olla koko ajan mukana eli jokainen kantoi sitä vuorollaan.

Kiitos tytöille hauskasta aamupäivästä ja Minnalle ohjauksesta! Mie suosittelen kaikille tämmöstä lahjaideaa, tässä sai jokainen hyvän mielen ja treenin!

IMG_20160515_123702

💪 Marru