AJATUKSIA KOTISOHVALTA

MUUTTUVIA SUUNNITELMIA

Mulla oli tarkoitus viettää treenipainotteinen viikonloppu; lauantaiaamuna oli Marrun matkassa Kunnon Paikassa -juttusarjassa esittelyssä ollut LESMILLS SH’BAM-tunti. Tämän jälkeen mie olin menossa Rovaniemen keskustassa järjestettyyn Kari Traa Urban Training Arctic Circle-tapahtumaan mutta toisin kävi! Viikonloppu on kulunut treenaamisen sijaan kotisohvalla vaihtelevissa oloissa. Marrun matkassa Kunnon Paikassa-juttusarjan laji vaihtuu ja kuulette tulevalla viikolla mille ryhmäliikuntatunnille te lukijat seuraavaksi pääsette tutustumaan ilmaiseksi Kunnon Paikassa! 

IMG_20160403_142423

Kulunut viikko on ollut melkoisen repaleinen ja viimeiset pari viikkoa ovat olleet yhtä suunnitelmien muuttumista ja se on tuntunut stressaavalta. Noh, töiden alkaessa maanantaina koittaa uudenlainen arki ja tämän myötä on opeteltava ajanhallintaa sekä aikatauluttamista uudella tapaa. Maanantaina mie kävin koirien kanssa lenkillä, tiistaina aloitin Wellness Loungella aamun flow joogatunnilla ja odotin hyvällä fiiliksellä keskiviikkoaamun walltraingtuntia, lisäksi me oltiin sovittu Seijan kanssa flow jooga-aiheisten kuvienotto. Mie sain keskiviikkona ilmeisesti jonkin sortin allergisen reaktion kasvoihin, iho punoitti, kutitti ja ajoittain kirveli. Onnekseni mie sain facesta hyviä vinkkejä ihon rauhoittamiseen joten kutina laantui ja iho rauhottui iltaa kohden. Mie jouduin kuitenkin viettämään päivän kotona märkä pyyhe kasvoilla (mikä mielikuva, hahah) ja päivän suunnitelmat peruuntuivat.

Keskiviikon suunnitelmat menivät uusiksi tämän vuoksi ja tästä syystä flow jooga-aiheinen postaus on vielä julkaisematta. Se on luvassa piakkoin kunhan me saadaan otettua kuvia uusista liikkeistä. Mie haluan jakaa tunnelmaa  Wellness Loungen tiistaiaamun ohjatulta flowtunnilta, jossa sie saat kropan ja mielen heräteltyä ja lihaksia lämpimiksi. Tuli kiva fiilis kun sai herätellä kroppansa flow joogaharjoitusten avulla uuteen päivään, tunnin jälkeen mie olin täynnä virtaa! Aamun tunnin jälkeen on mukavaa aloittaa opiskelut tai työpäivä sillä mieli ajatuksineen on rentoutunut ja joogaharjoitus auttaa sinua keskittymään tulevan päivän tuomissa haasteissa ja tilanteissa. Aiheesta ajatuksia lisää siis piakkoin.

IMG_20160403_095843

YLLÄTYKSIÄ SH’BAM-TUNNILLA

Torstaiaamuna kasvojen iho oli rauhoittunut ja mie lähdinkin illalla Kunnon Paikan SH’BAM-tunnille valmiina jammailemaan!  Sali oli täynnä ja tunnelma oli energinen ja positiivinen. Oli mahtavaa nähdä tunnilla niin paljon porukkaa, puheensorina ja nauru raikui pitkin salin seiniä. Riina aloitti tunnin mielestäni hyvin muistuttamalla meitä tärkeästä asiasta: oma tyyli on paras tyyli! Mie yllätin itseni sillä kuinka sain heittäydyttyä mukaan! Liikkeet tuntuivat jo luontevimmalta ja huomasin, että sain eri tavalla tunnista irti kun ei tarvinnut pähkäillä kaikkia liikkeitä niin paljoa kuin ensimmäisellä kerralla. Lavalta kuului myös muita hyviä kehotuksia liittyen keskittymiseen ja itseensä luottamiseen.

Eli, kyllä sitä oppii ja esimerkiksi SH’BAMin mukavuus kasvaa sitä myöten mitä enemmän uskallat ja annat itsesi heittäytyä mukaan! Sulkemalla ulkopuoliset asiat kuten päivän aikana koetut tilanteet ja illalla odottavat tekemiset pois mielestä sie kuulet ohjauksen paremmin, pystyt keskittymään liikkeisiin ja kuuntelemaan rytmiä musiikista. Jopa mie uskon kahden kömpelön vasemman jalkani kanssa, että liikkeiden tekemiseen ja liikkumiseen ylipäätänsä löytyy se flow kunhan liikkeet tulevat toistojen myötä tutuiksi. Liikesarjat menee tietyllä rutiinilla ja silloin pystyy rentoutumaan paremmin ja toisaalta irrottelemaan vapaammin. Useat totesivat ennen tunnin alkua hieman jännittävän sitä kuinka pysyvät matkassa ja oppivatko/osaavatko kaikki liikkeet. Meitä on siis paljon täällä, jotka ehken arkailevat, ujostelevat tai kokevat pientä epävarmuutta lähtiessään uusien lajien ja kokemusten pariin! Mie mietin, että kuinka loistava asenne näillä naisilla onkaan sillä he ovat tehneet itse päätöksen tulla tunnille vaikka olo ei ehken varmin ollutkaan, kuinka hienoa!! Itsensä haastaminen kehittää monella elämän osa-alueella.

Mie muuten  juttelin tunnin päätteeksi muutaman osallistujan kanssa ja kyselin, että mikä heidät saa osallistumaan SH’BAM-tunneille ja vastauksissa yhdistyi jälleen Kunnon Paikan avoin ja rento tunnelma. Ohjaajien merkitys korostui jälleen ja kaikkia totesivatkin haluavansa käydä energisen ja iloisen Riinan tunneilla. Tervetuloa siis ensikertalaisillekkin tutustumaan Kunnon paikan tunnelmaan, ohjaajiin ja ryhmäliikuntatunteihin! Marrun matkassa Kunnon paikassa-juttusarjan avulla pääset kokeilemaan kevään aikana ryhmäliintatunteja ilmaiseksi!

IMG_20160403_123848

Ihmiset vähättelevät usein omia tekemisiään ja saavutuksiaan mutta esimerkiksi tämä itsensä puskeminen sinne mukavuusalueen ulkopuolelle kannustaa uusien asioiden ja asenteiden oppimiseen. Saavutusten vähättely taitaa olla opittua käytöstä sillä suomalaiseen kulttuuriin tuntuu piirtyneen kateus muiden onnistumisia kohtaan. Onneksi se ei kuitenkaan ole vallitsevin asenne nykypäivän ihmisillä ja ympäriltä löytyy niitä positiivisen ajatusmaailman omaavia ihmisiä. Niinhän se menee, että ihmisiä yhdistää mielenkiinnon kohteet, harrastukset, työ jne. Mie uskon, että  asenne ja suhtautuminen asioihin sekä elämään on yksi yhdistävä tekijä myös eli oma positiivinen asenne vetää puoleensa positiivisen asenteen omaavia ihmisiä ja näin elämään saa ihania ystäviä ja saa mahdollisuuksia tutustua upeisiin ihmisiin. Kuinka paljon ympärillä olevat ihmiset tuovatkaan energiaa, kannustusta ja uusia näkökulmia ajatuksiin ja elämään!

SH’BAMin jälkeiset fiilikset olivat energiset ja hyväntuuliset. Perjantaiaamuna mie olinkin sitten jo sairastunut vatsatautiin ja viikonlopun suunnitelmat muuttuivat kerta heitolla. Pettymys oli suuri huomatessani, että oli myönnettävä olo ja se oli huono, kipeä. Mie koitin vaan pysyä liikkeessä ja ikäänkuin juosta oloa pakoon..mutta eihän se onnistunut loputtomiin. Mistähän se johtuu, että kipeänä ollessa tulee usein huono omatunto tai jotenkin syyllinen olo vaikka eihän sitä sille tilanteelle voi. Tästä syystä on parempi kääntää katse eteenpäin ja huomio sen hetkisiin, ympärillä oleviin asioihin. Sulla itselläsi on mukavampaa kun saat hyväksyttyä tilanteen. Näihin ajatuksiin jää tämä viikko, joka on muuten niiiiin nähty! Uusi viikko on tervetullut ja luvassa on kaikenlaisia kivoja, uusia tilanteita ja haasteita.

Aurinkoista sunnuntaita!