To do-listalla: lisää voimaa yläkroppaan ja liikkuvuutta selkään


Kuluvan viikon fiiliksiä

Tiistaiaamu alkoi hyvissä merkeissä ja fiiliksissä Liikuntakeskus Kunnon Paikan Lessmills Body balance tunnilla. Näistä PT Minnan ohjaamista aamun tunneista on tullut miltei joka viikkoinen rutiini. Viikkojen sisältö vaihtelee muutoin aikataulujen vuoksi treenien suhteen eikä mulla ole tällä hetkellä mitään orjallista viikkosuunnitelmaa.

tiistaiaamu

Tietysti sellaisessa jämäkässä suunnitelmassa olisi omat hyvät puolensa mutta..tällä hetkellä mulla on oma motivaatio vahvoilla ylipäätänsä tekemiseen ja treenaamiseen, joten mie kuuntelen itseäni ja koitan myös päästä kavereidenkin kanssa treenaamaan. Mulla on pari luottoystävää, joiden kanssa me ollaan Kunnon Paikassa käyty salilla ja ryhmäliikuntatunneilla ja aina on ollut niin hyvä fiilis sen yhdessä tekemisen jälkeen, että haluan löytää niillekkin aikaan.

Mie haluan pitää itselläni tietynlaisen vapauden treenaamisessa ja vaihteluhan virkistää. Joka tapauksessa mie koen olevani super onnekas kun mulla on blogiyhteistyökumppaneina Kunnon Paikka ja Wellness Lounge, parempia paikkoja ei mulle ole olemassa! Liikkumiseni ja treenaamiseni on näiden paikkojen ansiosta monipuolista ja erilaiset ryhmäliikuntatunnit mahdollistaa mulle itseni haastamisen myös mukavuusalueeni ulkopuolelle. Ja mie tarviinkin semmosta, mahdollisuuksia ja kannustusta jotta pääsen näkemään mihin minusta on.

kunnon paikka3

Body balance tunneilla kroppa heräilee kivasti keräten energiaa tulevaan päivään ja mie tykkään uudesta ohjelmasta liikkeineen. Erityisesti vatsalihasliikkeiden sarja on mun makuun. Mie koen ohjelman haastavaksi oman tämän hetkisen liikkuvuuteni rajallisuuden vuoksi mutta haastetta pitääkin olla! Esimerkiksi perhospunnerrusten kanssa mie olen saanut naama punaisena ähertää matolla mutta hitto vie, vielä mie sen onnistun tekemään kunnolla suorilla jaloilla!

Tunnin jälkeen on virkistynyt ja energisempi olo ja ennen kaikkea hyvä fiilis sen vuoksi kun tiedän, että käymällä tunneilla mulla tosissaan on mahdollisuus kehittää niitä heikompia osa-alueita kehossani. Varjopuolena on tuo minun ongelmien kehäkolmonen eli alaselkä SI-nivelineen..aina en voi olla ennen tuntia varma siitä että minkälaiset tuntemukset selässä tunnin jälkeen on. Mutta tässäkin on jälleen muistettava se, että asentoihin mennään kehoa kuunnellen ja liikkeet tehdään sen mukaan mihin taivutaan.

Tavoitteet ja kehitys motivoi treenaamaan

Tänään mie kävin tekemässä Kunnon Paikassa yläkropan treeniä ja tuntui mielekkäältä tehdä esimerkiksi ojentajatreeniä kuminauhan avustuksella sekä kokeilla erilaisia punnerrustekniikoita. Mie haluan lisää voimaa yläselän alueelle ja lisää liikkuvuutta selkään ja vahvistaa kehoa työskentelemällä kehonpainolla. Tuntui hyvältä kun nämä tavoitteet on kirkastuneet mielessä.

kunnon paikka

kunnonpaikka2

Ajatukset pitkin seiniä

Mulla on herännyt into yläkropan vahvistamiseen Wellness Loungessa järjestettävien Walltraining tuntien aloittamisen jälkeen, sillä huomattuani kuinka paljon nautin noista kyseisistä tunneista liikkeineen,  mie haluan todellakin kehittää itseäni sen parissa! Seinän ja vyön kanssa työskenteleminen on avannut mulle aivan uuden maailman, todellakin!

walltraining4

walltraining

Walltraining on monipuolista, haastavaa, kehittää kroppaa kokonaisuutena ja mie olen kokenut, että olen päässyt tutustumaan omaan kehooni, liikkuvuuteen ja suhtautumiseen itseäni kohtaan sen myötä paremmin. Mie en niinkään enää ajattele sitä, että mihin mie en pysty ja mikä ei sovi mulle vaan Seijan ohjauksessa minun silmät ovat avautuneet ja oma asenne lähestyä treenaamista on utelias, kokeiluhaluinen ja innostunut kaikista niistä mahdollisuuksista mitä mie pääsen kokeilemaan!

Nyt mietiskelen, että kuinka rajoittunut oma ajatusmaailmani omia tekemisiäni kohtaan on ollut koska mie olen myös suurimmalta osalta luonut näitä rajoitteita itse itselleni. Miksi ihmeessä mie olen uskotellut itselleni moista? Yhtenä syynä voi olla epävarmuus itseään kohtaan ja se epämukava olo, jota mie raahasin vuosikausia kivirekenä perässäni.

walltraining3

Mie muistan vielä hyvinkin kirkkaasti sen tunkkaisen, väsyneen, harmaan ja pöhöttyneen olon minkä mie vielä vuosi sitten tunsin. Se olotila oli todella voimakas ja rajoitti minua niin henkisesti kuin fyysisestikkin. Mieli ei ollut korkealla eikä kropassa ollut energiaa. Mie vain tein niitä asioita mitä ”täytyi”. Ja oman vointini kannalta parhain päätös mitä mie olen elämässäni tehnyt, oli elämäntapojeni muutos. Tästä hyvästä mie voisin halata itseäni ja taidanpas niin tehdäkkin. Koska niitä onnistumisen iloja ei ole tullut arjessa liikoja (ainakaan allekirjoittaneella) niin nyt on  hyvä hetki taputtaa itseään olalle.

 Sinnikkyys palkitaan kun keskittyy, sitoutuu ja luottaa siihen, että periksiantamattomuus palkitsee sinut. Ja tähän tietenkin vielä lisätään se kohtuullisuus..missä taitaa olla opettelemista edelleen. Hetkellisesti on helppoa muuttaa asioita ja tilanteita mutta pitkän tähtäimen muutoksiin ja muutosten tuomiseen osaksi arkea ei riitä taikasauvan heilautus ja taikasana simsalabim.  

walltraining2

wall

Mie olen kirjoittanut paljon siitä, että itseään kohtaan täytyy olla myös lempeä ja hyväksyvä eikä tiukkia ääripään malleja elämäntapojen tavoittelussa mielestäni kannata asettaa ilman pätevää syytä mutta pehmeiden arvojen lisäksi tarvitaan myös sitä sinnikkyyttä, periksiantamattomuutta ja itsensä puskemista eteenpäin. Noista koostuu  tasapainon tavoittelu itselläni.

Mie en halua antaa semmosta valheellista pilvilinnamaista kuvaa siitä, kuinka tämä kulkemani matka olisi ollut helppo, kevyt, ruusuinen ja tapahtunut ikäänkuin kaiken muun ohessa..koska se ei ole sitä todellakaan ollut. Lukuisia kertoja minun on pitänyt pysähtyä mietiskelemaan, että mitä ihmettä mie teen kun ajatukset ja ego on heittäneet mulle ajatuksia, jotka ovat saaneet minut epäröimään tekemisiäni ja varsinkin väsyneenä mieli ja mielihalut tekee helpommin kepposia. Ja niitä hetkiä tulee vieläkin välillä. En usko, että ne katoavat kuin taikasauvan heilautuksesta mutta noina hetkinä oma nykyinen ajatusmaailma (oma halu ja sisäinen motivaatio) sekä näiden yhdessä muodostama asenne tukee minua.

Elämänlaatua voi parantaa jos sitä todella haluaa ja itsestään voi saada myös ystävän itselleen! Mie en odota enkä edes halua saavuttaa tavoitteitani ja onnistumisiani ns. ilmaiseksi. Mitä enemmän sie teet itsesi ja oman olosi eteen töitä,  sitä paremmalta saavutukset tuntuu! Mie olen malliesimerkki siitä, että tyydyin vain siihen sen hetkiseen vointiini…enää en halua tehdä kompromisseja koskien hyvinvointiani vaan mie pidän siitä kiinni niin pitkälti kuin vain on mahdollista.

quote

Törmäsin sattumalta tällaiseen tekstinpätkään, aika hyvin sanottu, eikö?

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa