Wall Yin – lempeä harjoitus Wellness Loungella

Esittelyssä Wall Yin-tunti

Tällä kertaa esittelyssä on blogiyhteistyökumppanini, rovaniemeläisen hyvinvointistudio Wellness Loungen Wall Yin-tunnit.

Wall Yin-tunti on lempeä harjoitus jonka aikana keskitytään avaamaan ja huoltamaan kehoa pehmeillä liikkeillä, pakottamatta. Käytännössä harjoituksessa hyödynnetään walltrainingistä tuttua seinää ja vyötä. Tunneilla on pienen ryhmäkoon ansiosta intensiivinen tunnelma.

IMG_20160203_044611

Minusta on ihanaa kun liikkeitä opetellaan tekemään rauhallisesti ja kevyellä flowlla, se tuntuu siltä kuin saisin antaa itseni vain upota pehmeästi asentoihin. Eikö ole aika ihana ajatus, että esimerkiksi kiireisen työviikon päätteeksi sulle tarjotaan hetki, jolloin sulta ei vaadita mitään muuta kuin itsesi ja kehosi kuuntelemista? 

Yhdessä tekeminen ja pysähtyminen

Tunnelma tunneilla on ollut iloinen ja rento. On ollut ihanaa huomata, että tämän tunnin aikana joukko toisilleen entuudestaan tuntemattomiakin ihmisiä pystyy sulautumaan samaan energiaan ja kuitenkin saat tehdä harjoituksen ns. omassa kuplassasi keskittymällä omaan olemiseesi, tekemiseesi ja hengitykseesi.

Mie tykkään yhteisöllisestä ja vuorovaikutteisesta tunnelmasta ja fiiliksestä. Mie saan ihmisistä niin valtavasti intoa, inspiraatiota ja energiaa! Olen ollut onnekas kun olen päässyt tekemään harjoituksia energisten, positiivisten ja omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden naisten kanssa. Yhdessä tekeminen ja pysähtyminen..niihin mie olen kuluneen vuoden aikana esimerkiksi joogassa ihastunut.

FB_IMG_1454394674832

Yhdessä luotu energia

Huolimatta siitä, että jokainen harjoitus on henkilökohtainen ja tekijänsä näköinen, mie koen tunneilla sen hetkisen yhteisöllisen ilmapiirin ja energian voimakkaasti. Mie tarkoitan tällä sitä, että ohjaajan, osallistujien ja paikan yhdessä luoma ilmapiiri ja yhdessä synnyttämä energia auttaa minua keskittymään itseeni ja omaan harjoitukseeni.

Mie pääsen jotenkin syvemmälle kokiessani, että harjoituksen alussa ilmapiiri on lämminhenkinen, lempeä ja hyvä minulle juuri sellaisenaan. Seijan ohjauksen ja yleisen ilmapiirin kautta omat ajatukset ohjautuvat hengitykseen, keskittymiseen ja kaikesta muusta irti päästämiseen.

 Tällä tunnilla sie saat huoltaa kehoasi ja purkaa stressipisteitä olemalla, keskittymällä hengitykseesi ja omaan sen hetkiseen olotilaasi. Hiki päässä tekemisen sie saat unohtaa ja sen sijaan tunnin aikana sulla on mahdollisuus päästää irti hetkeksi esimerkiksi kuluneen viikon tapahtumista. Wall Yin tarjoaa sulle mahdollisuuden purkaa kropan jumeja ja kireyttä ja johdatella lempeästi kehosi kohti rauhoittumista kun maltat pysähtyä.

IMG_20160203_044631

Inspiration and piece of mind

Mie olen löytänyt tästä tunnista itselleni mieluisan harjoituksen. Mie ihastuin jo ensimmäisellä tunnilla tähän ideologiaan ja pitkiin, rauhallisiin liikkeisiin, joiden myötä kehoon leviää miellyttävä lämpö.

Minun mielestä on todella kiehtovaa kuulla harjoitusten synnyttämiä tuntemuksia osallistujissa, sillä me saadaan eri liikkeistä eri tavoin irti. Esimerkiksi Wall Yin- ja yin jooga tuntien harjoitusten myötä mie koen, että pystyn ottamaan arjen haasteet tasapainoisemmin ja maltillisemmin vastaan, minun alaselän liikkuvuus on hieman kehittynyt, kivut ovat vähentyneet ja tuntuu kuin selkä olisi kasvanut pituutta! Nämä pienet mutta konkreettiset kehitykset saavat minut jatkamaan kehon huoltamista.

Mie olen löytänyt liikkumiseen ja treenaamiseen sen oman kombon mikä tuntuu hyvältä. Viikkoihin mahtuu niitä raskaampia, sykkeen ja hien pintaan nostattavia treenejä, jolloin todellakin pusketaan itseä eteenpäin kohti epämukavuusaluetta ja ne on mulle tärkeitä! Mie haluan myös pysähtyä tekemisessä, huoltaa kehoa ja auttaa lihaksia palautumaan.

FB_IMG_1454394680243

Mie saan niin hyvän olon sellaisesta kokonaisuudesta, jossa yhdistyy rentoutuminen ilon, rauhoittumisen, itsensä kuuntelemisen ja tekemisen myötä.

Studio_20160128_061522

Wall Yin ja jooga antaa minun pysähtyä siihen missä mie olen, opettaa minut hyväksymään kehoni sen hetkisen voinnin eikä minulta vaadita, että mie ns. menisin eteenpäin. Mie en usko, että jaksaisin pitkällä tähtäimellä sitä satalasissa painamista ja pelkkää verenmaku suussa treenaamista. Mie väsyisin koska se rima olisi vaan jatkuvasti liian korkealla enkä saisi onnistumisen iloa tai näitä ahaa-elämyksiä. Silloin kaikki tekeminen keskittyisi vain siihen kurotukseen, jotta yltäisin sinne kauas ja korkealle ja kaikki hienot ja kivat fiilikset jäisi tuntematta koska mulla olisi kiire juosta sinne maaliin.

Uusien elämäntapojen sisäistäminen ja muutosten vakiinnuttaminen arjen tekemiseksi ei käy käden käänteessä. Jokainen päivä ja viikko voi tuoda meille uusia haasteita, koittaen horjuttaa meidän päätöksiämme elämäntapojen valinnoista ja sitoutumistamme. Mulle uusien elämäntapojen sisäistäminen ei ole ollut kilpajuoksua tai väkisin pakottamista. Mie treenaan koska haluan, en koska ”on pakko” ja käyn sellaisilla tunneilla, jotka tekevät minulle hyvää..ja se on parasta!

 Löydät Wellness Loungen tunnit täältä. Mie olen käynyt perjantai-iltapäivän tunneilla alkuvuoden ajan mutta tulevana perjantaina mulla jää tunti väliin, sillä mie osallistun Astangajooga Lappi ry:n järjestämälle Vapauttavan joogan- viikonloppukurssille..eli jooga-aiheista päivitystä luvassa!

P.S. Ooksie bongannut Wellness Loungen facesivulta löytyvän kuvakilpailun, johon osallistumalla voit voittaa ilmaisia käyntejä tunneille?

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa