Onnistumisen iloja keittiössä: tällä ohjeella valmistat herkullisia protskulättyjä

Mustikkaiset banaaniproteiinilätyt

Blogipäivitykset ovat olleet viime viikkoina ruokapainotteisia sillä mie olen innostunut jakamaan täällä reseptejä, jotka olen testannut ja todennut toimiviksi. Tänään mie jatkan vielä kokkailuteeman merkeissä mutta viikonloppuna on luvassa mm. postaus tämänpäiväisestä Wellness Loungen ja Metsäkylyn yhdessä järjestämästä minijoogaretriitistä.

Mie odotan innolla tätä tapahtumaa, sillä vien äipän Metsäkylyn upeisiin puitteisiin rentoutumaan. En malta odottaa yhteistä ajanviettoa ja Metsäkylyn kokemusta! Lisäksi multa on kysytty flowjooga-aiheista päivitystä (mie olen käynyt kokeilemassa tätä joogamuotoa Wellness Loungella ja kyllä muuten tykkäsin!), joten kiinnostuneet pääsevät lukemaan siitä lisää myöhemmin.

mie012016

Nyt takaisin tämän päiväisen aiheen pariin, eli protskulättyihin. Surffailin hyvän protskulättytaikinan ohjeen perässä ja löysin In fit together-blogista (maidottoman ja gluteenittoman) reseptin, jota päätin kokeilla. Mie olen valmistanut taikinan sekä täysin kuitupitoiseen kauralesepohjaan sekä gluteenittomiin kaurahiutaleisiin ja molemmat toimi hyvin. Tämä resepti oli nappivalinta! Voit helposti soveltaa taikinassa käytettävät raaka-aineet omaan ruokavalioosi sopivaksi, esim. korvaamalla kaurahiutaleet gluteenittomalla versiolla.

Mie olen kokeillut useampia reseptejä ja monessa olen törmännyt siihen ettei lätyt pysy kasassa, niitä on hankalaa saada käännettyä siten että ne säilyvät ehjänä eivätkä murene pannulle. Makuhan se toki ratkaisee mutta se on palkitsevaa kun saat onnistumisen iloja keittiössä itse valmistamillasi ruuilla, jotka sekä näyttävät että maistuvat hyvältä.

Studio_20160113_134136

Mustikkaiset banaaniprotskulätyt 

40 g kuitupitoista kauralesettä (Myllyn Paras) tai gluteenittomia kaurahiutaleita

15g suklaanmakuista riisiproteenia/ heraa

2 valkuaista

puolikas/kokonainen banaani

leivinjauhetta, myös psyllium sopii

reilusti kanelia ja kardemummaa

makeutukseen Steviaa/kookossokeria/hunajaa

vettä

Ohje

  1. Nämä protskulätyt on kaikessa yksinkertaisuudessaan helppoa valmistaa, sillä taikina valmistuu blenderissä! Eli ei muuta kuin yhdistele ainekset ja blenderi käyntiin. Mie en mitannut nesteen määrää, suosittelen ohjeen mukaan lisäämään nestettä vähän kerrallaan. Voit halutessasi jättää taikinan paksummaksi tai lisätä enemmän nestettä. Nesteeksi sopii myös esim. mantelimaito. Mie lisäsin loppuvaiheessa taikinaan kokonaisia mustikoita ja sekoitin ne kevyesti taikinan sekaan kauhalla, en siis blenderoinut taikinaa enää. Kokonaiset mustikat täydensivät kivasti lättyjä.
  2. Paista lätyt kookosöljyssä. Mie tein kohtalaisen pieniä lättyjä ja ne pysyivät hyvin kasassa. Löysin tämän ohjeen myötä myös sopivan paistotavan lätyille;  kuumenna pannu ensin todella kuumaksi, lisää taikina ja pienennä sitten levy neloselle. Näitä protskulättyjä saa paistaa maltilla ja aika pitkään, että sen saa ehjänä käännettyä ja tarjolle.
  3. Tarjoile protskulätyt tuoreiden marjojen ja kookoslastujen kera. Nautiskele hyvässä seurassa!

(Alkuperäinen ohje) 

protskulatyt

Marmelaadin matkassa kohti hyvinvointia myös

Facebookissa ja Instagramissa